Multiplaat

Multiplaat 10mm, 20mm en 30mm

Multiplaat is een paneel met een kern van polystyreen schuim dat voorzien is van een brandvertragend middel. Het hardschuim element is aan beide zijden afgedekt met een speciale mortel die versterkt is met fiberglas wapening. De sandwichconstructie zorgt ervoor dat de platen licht en tegelijkertijd onverwacht sterk zijn.
Multiplaat is zeer licht en watervast en daardoor zeer geschikt voor het gebruik in natte ruimten. Met Multiplaat is het bijzonder snel en effectief bouwen zonder lange wachttijden voor het drogen en uitharden van cement.  

Eigenschappen

Bijzonder snel bouwen zorgt voor een minimum aan overlast en kosten.
Bijzonder snel bouwen zorgt voor een minimum aan overlast en kosten.

Multiplaat is een zelfdragend plaatmateriaal dat zeer snel en makkelijk te verwerken is en daarom grote tijdbesparingen oplevert bij verbouwingen en renovaties. U kunt grote tijdwinst boeken door wanden en vloeren in multiplaat uit te voeren en direct te betegelen.
Multiplaat is watervast en blijft gegarandeerd goed, ook in natte ruimten. Makkelijk, snel en betrouwbaar.
Multiplaat wordt geleverd in standaard diktes van 10mm, 20mm en 30mm, in platen van 60x260cm.
Afwijkende maten en uitvoeringen zijn leverbaar op aanvraag.

Verwerking

Multiplaat is makkelijk te verzagen en op maat te maken. Multiplaat kan eenvoudig met tegellijm verlijmd worden of worden bevestigd met schroeven en slagpluggen. Multiplaat kan tegen een regelwerk gemonteerd worden, maar ook zelfdragend geplaatst worden. Naden worden afgewerkt met zelfklevend glasweefselband.
Bij de verwerking zijn geen bijzondere gereedschappen, materialen of accesoires nodig.

Ongekende mogelijkheden

Multiplaat is zeer geschikt als isolatielaag voor vloerverwarming waarbij de leidingen eenvoudig ingefreesd worden.
Multiplaat is zeer geschikt als isolatielaag voor vloerverwarming waarbij de leidingen eenvoudig ingefreesd worden.

Multiplaat kan zeer snel op een houten, niet verende, vloer of een cementgebonden vloer aangebracht worden om daarna te betegelen. Met een eenvoudige constructie zijn afvoeren te plaatsen. Bestaande wanden kunnen makkelijk met Multiplaat worden uitgevlakt en nieuwe wanden kunnen zeer snel en doeltreffend worden gezet. Daarvoor is nog slechts een ruw regelwerk nodig. Ook kan Multiplaat zelfdragend geplaatst worden. Zo kunnen ook zeer makkelijk bad- en douchebak ombouwen geconstrueerd worden of inbouwreservoirs voor toiletten worden weggewerkt. Multiplaat is ideaal voor het bouwen van kokers rond leidingen en afvoeren. Zelfs is Multiplaat uistekend geschikt om bijzondere elementen te bouwen. Denk daarbij aan afwijkende doucheruimten, baden of zitelementen. Multiplaat is zelfs rond, hol of bol te zetten door eenzijdig inzagen. Multiplaat is kortom het ideale constructiemateriaal voor badkamers, toiletruimten en andere te betegelen ruimten.